Cum dezactivati actualizarile automate de sistem in Android One

Share your love

Zilele trecute Xiaomi a lansat o actualizare de sistem pentru trei dintre cele mai vandute telefoane, actualizare care nu a functionat asa cum trebuie cauzand probleme serioase atat utilizatorilor cat si producatorului. Este vorba despre telefoanele Xiaomi Mi A2, Xiaomi Mi A2 Lite si Xiaomi Mi A3 care au primit noua versiune de Android 10 (adica Android Q).

In aceste conditii recomandarea mea este sa nu faceti sub nicio forma upgrade-ul la Android 10 pana nu aflati ca au in sfarsit o versiune stabila si pentru asta sa dezactivati actualizarile automate de sistem din optiunile pentru dezvoltatori. Pentru ca da, telefoanele din programul Android One fac in mod automat actualizarile de sistem dar exista si o posibilitate de a le bloca.

Daca doriti sa blocati actualizarile automate de sistem, indiferent despre ce telefon din programul Android One este vorba, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati:

 1. Intrati in setari si selectati Despre telefon (prima rubrica din setari);
  Despre telefon
 2. Derulati pana la limita de jos si atingeti in mod repetat Numarul versiunii pana cand va spune ca ati devenit dezvoltator;
  Numarul Versiunii
 3. Mergeti din nou la ecranul principal al setarilor apasand sageata din stanga sus, derulati pana la limita de jos a setarilor si selectati Sistem si apoi Avansat;
  Sistem Avansat
 4. Selectati Optiuni pentru dezvoltatori;
  Optiuni pentru dezvoltatori
 5. Cautati in lista Actualizari automate de sistem si le dezactivati.
  Dezactivare Actualizari automate de sistem

Mai departe trebuie sa iesiti apasand pe sageata din standa sus lasand active optiunile de dezvoltator. Daca le dezactivati setarea pe care tocmai ati facut-o nu se pastreaza.

Si da, dupa cum ati vazut in imagini am ignorat avertismentele celor de la Xiaomi si am revenit la Android 9 folosind o metoda pe care chiar ei au prezentat-o si pe care o voi detalia intr-un articol nou.

Share your love