Ce telefon e mai bun in 2019?

Share your love

Greu de spus ce telefon este mai bun in 2019… Odata cu evolutia rapida a tehnologiei in domeniul telefoanelor inteligente, cea mai dinamica nisa tehnologica a momentului, modele tot mai uimitoare apar pe piata si utilizatorii le accepta cu mare usurinta, ca si cum acestea nu ar reprezenta nimic iesit din comun. Aceasta evolutie rapida, nebuna chiar as spune, este rezultatul unei piete concurentiale cu foarte multi jucatori puternici.

Samsung Galaxy S10 - Flagship 2019

Si cu fiecare telefon nou care este dezvaluit analizam specificatiile, comentam aspectul si performantele si apoi asteptam miscarea concurentei pentru ca sigur trebuie sa vina cu ceva mai bun. Acum insa cartile au fost aruncate, Apple si Huawei au deja pe piata modelele flagship pentru anul 2019 iar Samsung, LG, Xiaomi, Nokia si Oneplus au anuntat deja mai multe modele cu pretentii de flagship.

Nu trebuie neglijat nici faptul ca exceptand Apple, Samsung si Huawei toti ceilalti producatori depind pentru modelele de top de noile procesoare pe 7 nm de la Qualcomm. Pentru ca da, si Apple pe noile modele iPhone si Huawei pe seria Mate 20 au pus propriile procesoare in tehnologie pe 7 nm.

Samsung a optat pentru un procesor propriu in tehnologie pe 8 nm dar la modelele pentru pietele foarte concurentiale din China si SUA nu a riscat si a folosit tot un procesor Qualcomm. In felul acesta Samsung recunoaste practic inferioritatea propriului procesor chiar daca acesta reuseste un scor de aproape 335.000 – 340.000 de puncte in Antutu (fata de 360.000 – 370.000 versiunea cu Qualcomm), si poate ar fi cazul sa incepem si noi, ca utilizatori, sa tinem cont de asta!

Anul acesta vor intra pe piata si primele telefoane cu ecran flexibil, Huawei Mate X si Samsung Galaxy Fold fiind deja anuntate. Ambele arata exceptional dar inca sunt departe de a atinge perfectiunea, fiecare avand propriile deficiente. Vor prinde oare acestea la public in conditiile in care au preturi astronomice?

Cei de la LG au considerat ca este prea devreme pentru telefoanele pliabile si ca mult mai util ar fi un al doilea ecran pentru telefon, aducand in atentia consumatorilor un fel de husa cu ecran secundar pentru LG V50 ThinQ, numita simplu LG DualScreen. Intr-adevar, acest dispozitiv poate face unele chestii pe care telefoanele pliabile nu le vor putea face dar aspectul sau lasa de dorit si cu siguranta va avea un pret maricel.

Ce telefoane concureaza in 2019?

Si pentru ca am prezentat anterior Flagship-urile 2019 pentru producatorii care mai scot si altceva decat flagship-uri, va invit sa le vedeti si sa ne spuneti care considerati ca este cel mai bun?

Sa le recapitulam si sa le adaugam pe cele care mai lipsesc:

  • Samsung Galaxy S10Exynos 9820 Octa /8 nm versiunea globala, Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm SUA si China;
  • Samsung Galaxy S10 PlusExynos 9820 Octa /8 nm versiunea globala, Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm SUA si China;
  • Samsung Galaxy Note 10 – Probabil tot Exynos 9820 Octa /8 nm versiunea globala, Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm SUA si China;
  • LG G8 ThinQ – Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm;
  • LG V50 ThinQ – Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm;
  • Huawei Mate 20 – HiSilicon Kirin 980 /7nm;
  • Huawei Mate 20 Pro – HiSilicon Kirin 980 /7nm;
  • Xiaomi Mi 9 (preacinstitul Xiaomi Mi 9) – Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm;
  • Nokia 9 PureWiew – Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 /10nm;
  • OnePlus 7 – Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 /7nm;
  • iPhone XSApple A12 Bionic 7nm;
  • iPhone XS MaxApple A12 Bionic 7nm.

Nu am adus in atentie specificatiile detaliate, diferentele de prformanta intre 4 si 6 GB RAM sunt neglijabile. Asistam totusi la o batalie a procesoarelor si a camerelor foto. Care credeti ca va fi castigatorul?

Care este cel mai bun telefon 2019?

Fiecare dintre producatori a incercat sa ia ochii clientilor cu ce a putut iar daca ar fi sa acordam puncte pentru plusuri acestea ar fi urmatoarele:

  • Un punct in plus pentru Samsung care a venit, in sfarsit, cu un design nou si inca un punct in plus pentru incredere dar si unul penalizare pentru diferenta pe care o face intre piete…
  • Din start doua puncte pentru iPhone, unul pentru incredere si cel de-al doilea pentru opulenta pe care brandul a ajuns sa o reprezinte. Inca nu exista iPhone pentru saraci!
  • Un punct pentru Huawei, a avut timp pentru feedback si modelele sale sunt mai bine optimizate comparativ cu cele nou lansate.
  • Doua puncte pentru Nokia, pentru in inovatia pe care o aduce cu camera foto dar si penalizare un punct pentru procesorul vechi de pe telefonul lor.
  • Un punct Xiaomi pentru pretul foarte mic la care ofera acest terminal. Repet, cel mai cinstit telefon!
  • Un punct pentru LG, pentru implementarile smart chiar daca este prea devreme pentru acestea iar telefoanele se preteaza mai putin la astfel de aplicatii. Un punct penalizare pentru diferentierea pe care o face intre piete.
  • Un punct pentru OnePlus, pentru raportul pret/calitate.

Clasamentul nostru este urmatorul:

  1. Samsung, cu Galaxy S10 sau S10 Plus,
  2. iPhone, cu iPhone XR,
  3. Huawei, cu Mate 20 Pro,
  4. Nokia 9 Pureview (ne asumam riscul!),
  5. Xiaomi mi 9,
  6. OnePlus 7,
  7. LG, probabil cu G8 ThinQ.

Voi ce credeti?

Share your love

O părere

  1. De departe cel mai bun telefon de pe piata Samsung Galaxy S10+

    Iar telefonul cu cea mai buna camera Samsung A9

Comentariile sunt închise.