Care sunt cele mai ieftine telefoane cu autonomie mare?

Distribuie pe:
NEW: Check out your phone’s battery life on
PhoneBatteryLife.com

Intrucat zilele astea am adaugat la baza de date a acestui site si capacitatea bateriei ce echipeaza fiecare telefon, am aruncat o privire peste ofertele magazinelor pentru a vedea care sunt cele mai ieftine telefoane cu autonomie mare, punand accent si pe calitatea acestora deci implicit si pe notorietatea brandului.

Telefoane ieftine cu autonomie mare

Autonomia unui telefon este foarte importanta pentru utilizatorii care prin natura programului nu au acces zilnic la o sursa de alimentare sau care utilizeaza foarte mult telefonul pentru a accesa internetul sau folosesc aplicatii complexe, solicitante.

Cu siguranta stiti ca autonomia unui telefon depinde de mai multi factori printre care capacitatea bateriei, tipul si dimensiunea ecranului, generatia si performanta procesorului si gradul de optimizare al sistemului de operare, cel mai important dintre acestia fiind capacitatea bateriei.

Momentan nu am integrat filtre pentru a face selectii functie de capacitatea bateriei deoarece in toata oferta au putut fi identificate baterii cu 114 capacitati diferite, deci mult prea multe, acestea urmand sa fie adaugate zilele urmatoare, dupa stabilirea unor intervale de capacitati care sa aiba relevanta cat mai mare pentru utilizator. Daca totusi doriti sa vedeti toate telefoanele cu baterie de aceeasi capacitate ca cel pe care il vizualizati veti gasi la sfarsitul fiecarui review un link care face acest lucru, spre exemplu in cazul telefonului HTC Butterfly 3:

Selectie capacitate baterie telefonRevenind la cele mai ieftine telefoane cu autonomie mare, le definim pe acestea ca fiind telefoanele ce au o baterie de buna calitate cu capacitate mai mare de 4000 mAh. Calitatea bateriei poate fi dedusa doar din notorietatea brandului, neexistand de obicei referinte clare la producatorul acesteia.

Telefoane sub 500 lei cu autonomie mare (Baterie peste 4000 mAh)

In categoria de pret sub 500 de lei am putut identifica doar 10 telefoane ce au capacitate mai are 4000 mAh si niciunul dintre acestea nu apartine unui producator de renume. Toate cele 10 apartin unor producatori mai putin cunoscuti, precum CUBOT, No. 1 sau iHunt. Mai mult, niciunul dintre aceste telefoane nu are conectivitate 4G, ceea ce poate conta pentru multi dintre utilizatori.

Nu pot sa spun ca este vreunul care sa-mi atras in mod deosebit atentia dar se poate remarca faptul ca modelele produse de CUBOT sunt axate pe eleganta iar cele produse de No.1 si iHunt sunt axate pe rezistenta.

Vezi toata oferta de telefoane sub 500 Lei cu autonomie mare!

Telefoane sub 1000 de lei cu autonomie mare (Capacitatea bateriei peste 4000 mAh)

In categoria de pret 500-1000 de lei se schimba putin lucrurile, oferta continand 44 de modele dintre care 37 au camera mai mare de 10 MP iar unele apartin unor branduri cunoscute. In acesta categorie de pret, 21 telefoane au conexiune 4G si 19 sunt vandute de branduri care si-au castigat notorietatea: Xiaomi, Lenovo sau Asus.

Printre brandurile mai putin cunoscute se regasesc Cubot, Leagoo, Oukitel, Ulefone si Bluboo – axate pe eleganta, precum si Blackview, iHunt, vPhone si Nomu – axate pe rezistenta. Stiu ca de unele dintre ele nu ati mai auzit pana acum dar va asigur ca toate sunt functionale si se preteaza excelent pentru utilizatorii mai putin pretentiosi. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca pentru acestea veti gasi mai greu accesorii iar update-urile la sistemul de operare vor fi rare sau vor lipsi cu desavarsire.

Vezi toata oferta de telefoane sun 1000 de lei cu autonomie mare.

Pot sa spun ca mi-au atras atentie cu precadere modelele produse de Xiaomi, acestea avand un excelent raport pret / performanta, beneficiind de un bun suport din parte producatorului si beneficiind de o gama larda de accesorii, unele dintre ele unice.

Distribuie pe:

2 comentarii

  1. Am uitat sa spun, pe mobil uneori nu imi afiseaza corect caracterele romanesti – alea cu virgula sau caciulita. Poate e telefonul de vina, nu stiu.

  2. Salut,
    Felicitari pentru ce ati facut din acest site. Eu l-am descoperit in urma cu un an si ceva si de atunci il folosesc, asa ca pot sa spun ca l-am vazut crescand. Sincer, il prefer fata de site-uri mult mai mari cum ar fi gsmarena pentru ca oferiti informatiile foarte la subiect si destul de detaliat. Doua probleme le pot reprosa, uneori se incarca mai greu iar pe mobil filtrele sunt mai greu de folosit ca trebuie derulat pana la ele.
    In rest numai de bine.
    Acum am vazut ca ati pus filtre si pentru capacitatea bateriei, imi place, e super util.
    S. Sandu

Comentariile sunt închise.