Un nou tip de virus poate compromite securitatea telefonului tau!

Distribuie pe:
NEW: Check out your phone’s battery life on
PhoneBatteryLife.com

Folositi un antivirus pe telefonul mobil? Nu? Asa a fost la inceput si cu PC-urile! Dar aceste vremuri par sa apuna… Cred ca a venit timpul folosim programe antivirus pentru telefoanele Android, chiar daca acest lucru poate afecta usor autonomia si performantele dispozitivului.

Specialistii companiei Check Point, unul dintre liderii mondiali in solutii de ciber-securitate, o companie Americano-Israeliana cu aproximativ 5000 de angajati in intreaga lume, au anuntat luna aceasta ca au depistat o noua amenintare Android care este capabila inclusiv sa treaca peste imbatabilele 2 factor autentifications. Mai multe detalii aici.

Virusul de tip backdoor se interpune si intercepteaza codurile de autorizare ale dispozitivelor infectate pornind de la tipare cunoscute si transmite informatia in timp real.

Probabil va nu va simtiti vizati de acest virus daca nu rulati pe telefon aplicatii care sa necesite masuri suplimentare de securitate, nu va administrati conturi bancare, etc.

Nu este chiar asa! Virusul este capabil de asemenea sa va acceseze functiile importasnte ale dispozitivului, poate activa microfonul, poate fura date personale, are acces la mesageria telefonului precum si la toate mesajele transmise prin orice program de mesagerie sau pe retelele de socializare, poate retine si transmite combinatiile de username si parola introduse de la tastatura telefonului.

O alta functie este aceea de pornire a microfonului si transmitere in timp real a discutiilor care au loc in jurul telefonului, o bresa de securitate pe care nimeni nu si-o doreste. Acest lucru este de obicei semnalat de dispozitiv insa virusul transforma alerta intr-o notificare „Google protect is enabled” (Protecția Google este activată).

Totusi, pentru a face aceste lucruri, virusul in faza initiala are nevoie de permisiuni pentru a accesa parti ale sistemului de operare si nu le poate obtine fara acceptul utilizatorului. Deci mare atentie la ce permisiuni acordati aplicatiilor si niciodata nu acordati permisiuni aplicatiilor necunoscute.

Momentan nu stim daca exista o solutie de a combate acest virus, el putand fi continut de orice aplicatie. De asemenea virusul se poate propaga pe web, dar cei de la Check Point nu au specificat in ce mod.

Distribuie pe: